RESPUBLIKINIS SVEIKO MAISTO KONKURSAS “DESERTŲ MŪŠIS”
Rugsėjo 25d. Kaune, Pažaislio vienuolyno sveikatingumo komplekse, vyko Respublikinė sveiko maisto šventė „ Desertų mūšis „. Į „ kovą „ stojo ir lopšelio-darželio „Pasaka „ komanda su šūkiu „Kas saldu, tai gardu – paragaukime kartu „. Patiekalus ruošė visa lopšelio-darželio bendruomenė: įstaigos Direktorė A. Ščiukaitienė, pedagogai, tėveliai su vaikučiais, įstaigos dietistė, sveikatos priežiūros specialistė Violeta Vetrova.
Išskirtinai gausus, spalvotas, estetiškai apipavidalintas stalas patraukė šventės dalyvių ir komisijos akį, kuri apibendrindama šventės rezultatus mūsų stalą pavadino „Pasakišku“. Gėrimas pavadinimu „ LAIMĖ „ buvo apdovanotas diplomu „Orginaliausias gėrimas – 2016 „ , kurį pagamino aukl.padėjėja I. Visockienė. Už sveikuoliškus ir labai skanius patiekalus dėkojame mamytėms ir kartu su jomis gaminusiems mažiesiems „ kulinarams „:
„Žirniukų „ gr. – Ingai Semenkovaitei ir dukrytei Elijai, taip pat Evos mamytei Aliukonienei už rudeninę puokštę stalui dekoruoti.
„Ramunėlių „ gr. – Neringai Gaveikienei ir dukrytei Gabijai;
„ Kačiukų „ gr. – Ilonai Švenčionytei irsūneliui Gabrieliui;
„ Meškučių „ gr. – Vitartei Kristinai ir dukrytei Martynai;
„ Pasakėlių gr. – Jolantai Ramanauskienei ir sūneliui Rokui;
„ Boružėlių „gr. – Romai Vaiciukevičienei ir dukrytei Salomėjai;
„ Nykštukų „gr. – Aurelijai Križinauskienei ir sūneliui Arijui.
Siūlome pasigaminti riešutinį desertą „ Rožė „ , kurį labai gerai įvertino komisija ir šventės dalyviai.
Pagrindui:
200 gr. Migdolų plokštelių
Žiupsnelis cinamono
250gr. Dž. abrikosų
60 gr. Kokoso aliejaus
Viduriniam sluoksniui:
100gr. Džiovintų spanguolių
100gr. Džiovintų slyvų
30gr. Medaus
20gr.Migdolų plokštelių
15gr. Čija sėklų
30gr. Kokoso aliejaus
Viršutiniam sluoksniui:
200gr. Anakardžio riešutų
100gr. Kokoso drožlių
100gr. Medaus
110gr. Kokosų aliejaus
250ml. Vandens.
Gaminame:
Anakardžio riešutus pamerkiame 2h., kad suminkštėtų. Pagrindui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu ir gauta mase išklojame torto formos dugną. Antram sluoksniui sumalame slyvas su džiovintomis spanguolėmis, įmaišome kokoso aliejų, medų, čija sėklas ir migdolų plokšteles. Užklojame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldiklį 30 min. Viršutinaim sliuoksniui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu iki vientisos masės, užpilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į kamerą iki 30 min. Puošiame kokoso drožlėmis ir gyvomis cukruotomis rožėmis. Pagamintą desertą laikome šaldytuve.