Judanti klasė
lmz_logo1_page-0001
veliava
Priešmokyklinio ugdymo ankstinimas
Okredo
Futboliukas
Mūsų darželis Logo
pagalbavaikams
Say hello
sveika_mokykla_logotipas_30M_sumazintas_RGB
LR ikimokyklinio ugdymo įstaigos „Pasaka“
Vaiko labui
Sveikatiada
LR ikimokyklinio ugdymo įstaigų „Pasaka“ bendruomenė
pienasvaisiai
Archyvas

RESPUBLIKINIS SVEIKO MAISTO KONKURSAS “DESERTŲ MŪŠIS”

Rugsėjo 25d. Kaune, Pažaislio vienuolyno sveikatingumo komplekse, vyko Respublikinė  sveiko maisto šventė „ Desertų mūšis „. Į  „ kovą „  stojo ir lopšelio-darželio „Pasaka „  komanda su šūkiu „Kas saldu, tai gardu – paragaukime kartu „.  Patiekalus ruošė visa lopšelio-darželio bendruomenė: įstaigos Direktorė A. Ščiukaitienė, pedagogai, tėveliai su vaikučiais, įstaigos dietistė, sveikatos priežiūros specialistė Violeta Vetrova.

Išskirtinai gausus, spalvotas, estetiškai apipavidalintas stalas patraukė šventės dalyvių ir komisijos akį, kuri  apibendrindama šventės rezultatus mūsų stalą pavadino „Pasakišku“. Gėrimas pavadinimu „ LAIMĖ „  buvo apdovanotas diplomu „Orginaliausias gėrimas – 2016 „ , kurį pagamino aukl.padėjėja I. Visockienė. Už sveikuoliškus ir labai skanius patiekalus dėkojame mamytėms  ir kartu su jomis gaminusiems mažiesiems „ kulinarams „:

„Žirniukų „ gr. – Ingai Semenkovaitei ir dukrytei Elijai, taip pat Evos mamytei Aliukonienei už rudeninę puokštę stalui dekoruoti.

„Ramunėlių „ gr. – Neringai Gaveikienei ir dukrytei Gabijai;

„  Kačiukų „ gr. – Ilonai Švenčionytei irsūneliui Gabrieliui;

„ Meškučių „ gr. – Vitartei Kristinai ir dukrytei Martynai;

„ Pasakėlių gr. – Jolantai Ramanauskienei ir sūneliui Rokui;

„ Boružėlių „gr. – Romai Vaiciukevičienei ir dukrytei Salomėjai;

„ Nykštukų „gr. – Aurelijai Križinauskienei ir sūneliui Arijui.

Siūlome pasigaminti riešutinį desertą „ Rožė „ , kurį labai gerai įvertino komisija ir šventės dalyviai.

Pagrindui:

200 gr. Migdolų plokštelių

Žiupsnelis cinamono

250gr. Dž. abrikosų

60 gr. Kokoso aliejaus

Viduriniam sluoksniui:

100gr. Džiovintų spanguolių

100gr. Džiovintų slyvų

30gr. Medaus

20gr.Migdolų plokštelių

15gr. Čija sėklų

30gr. Kokoso aliejaus

Viršutiniam sluoksniui:

200gr. Anakardžio  riešutų

100gr. Kokoso drožlių

100gr. Medaus

110gr. Kokosų aliejaus

250ml. Vandens.

Gaminame:

Anakardžio riešutus pamerkiame 2h., kad suminkštėtų. Pagrindui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu ir gauta mase išklojame torto formos dugną. Antram sluoksniui sumalame slyvas su džiovintomis spanguolėmis, įmaišome kokoso aliejų, medų, čija sėklas ir migdolų plokšteles. Užklojame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldiklį 30 min. Viršutinaim sliuoksniui skirtus produktus sumalame maisto smulkintuvu iki vientisos masės, užpilame ant pagrindo, išlyginame ir dedame į kamerą iki 30 min. Puošiame kokoso drožlėmis ir gyvomis cukruotomis rožėmis. Pagamintą desertą laikome šaldytuve.

20160925_102751 20160925_134811 20160925_151558